Mångsidig designaccessoar

Loluma's Suburbs Beatrice

Loluma’s Suburbs är ett svenskt designvarumärke, som grundades och drivs av de äkta makarna Beatrice och Joachim Nordwall. Joachim är industridesigner och har bland annat arbetat med Koenigsegg, tillverkare av lyxbilar, samt Electrolux premiumprodukter. För fem år sedan, till Beatrices 40:nde födelsedag (man brukar visserligen inte prata om en dams ålder, men bara för att få ett tidsperspektiv) designade han en innovativ accessoar, en scarf med tillhörande metallspänne, som blev varumärkets första produkt.

Suburbs står för platser som betyder mycket för familjen. Varje scarf får representera en egen suburb.

Idag finns de stilrena spännena i två storlekar och fyra metaller, brons, silver, roséguld och guld, med åtminstone en färg till på gång. Spännena produceras delvis i Nederländerna. Dessa kan man kombinera med drygt 20 olika scarves, som tillverkas i linne, siden från italienska Como, som är kända för sin silkesproduktion av hög kvalitet, samt svenskt renläder, där ena sidan är mocka. I och med de många kombinationsmöjligheterna och stilarna är det en versatil designdetalj, som riktar sig till kvinnor och män av olika ålder, tycke och smak.

Loluma's Suburb's Joachim och Beatrice
Joachim och Beatrice Nordvall.

Mönster med minnen

Namnet, Loluma’s, är en akronym som består av Beatrices och Joachims barns namn, Louisa, Ludvig och Madeleine, samt deras hunds namn, Simba. Suburbs i sin tur står för platser, ibland suburbs, förorter, som betyder och har betytt mycket för familjen. Varje scarf får representera en egen suburb.

Några exempel är: hundtandsmönstrade Double Bay, en välbärgad förort till Sydney, där paret bodde när de var nygifta; La Garde Freinet i vackra rosa toner, som är en by i Provence där de ibland tillbringar semestern; Djursholm 1 & 2, med elefantmönster, som har inspirerats av när cirkusen kom till Djursholm, där familjen är bosatt, ljusgröna La Tour de Peilz, där Joachim studerade, Big Sur, i linne, som väcker minnen från bröllopsresan, samt Nore, efter vägen där de bor.

Loluma's Suburbs kollektion
Varje scarf står för en plats som har betytt mycket för familjen.

Kunglig anknytning

Beatrice har tidigare jobbat med rekrytering men ägnar sig idag på heltid åt Loluma’s Suburbs. Detta blev ett ganska naturligt steg för henne och Joachim, som har erfarenhet sedan förut av att driva egen verksamhet. Beatrice å sin sida kommer från en familj med stark mode- och designanknytning. Hennes mamma var ingen mindre är kungafamiljens modist. Hon sydde hattar åt hovet samt senare till bland annat Kronprinsessan Victoria och Prinsessan Madeleine. Hennes butik hette Kitty’s hattar, som hon tog över när den tidigare ägaren slutade.

Loluma's Suburbs Joachim
Joachim bär svart metallspänne (en kommande produkt) tillsammans med scarfen Big Sur, i linne.

Jag träffar Beatrice och Joachim under eventet The Christmas Lobby, i den tillfälliga eventlokalen The Lobby i Stockholm. En av de andra deltagarna vid presentationen berättar att Beatrices mamma har sytt hattar åt henne tidigare och att hon saknar butiken, som nu har stängt.

Flera olika knytningar

Loluma’s Suburbs säljs idag via varumärkets egna kanaler samt hos utvalda återförsäljare, där profil är viktigare än typ av butik, bland annat Deisy’s på Humlegårdsgatan och Gabucci på Nybrogatan samt närvaro på ett event med Rolls-Royce.

Scarverna kan knytas på flera olika sätt, runt handleden, halsen eller håret/hästsvansen. Beatrice och Joachim har båda sina stilrent knutna i dubbla varv kring handleden (se bilder ovan och högst upp – notera Beatrices snygga helhetsstyling, med genomgående svart och metallic). Jag provar den lite elegantare handledsknytningen i bara ett varv, med två längre ändar som hänger fritt. Den är väldigt fin för fester och tillställningar, men kanske opraktisk till vardags.

Loluma's Suburbs Johanna
Artikelförfattaren i den vackra scarfen Knabackhusen, stylad med en elegantare knut som lämnar två ändar hängande.

Runtomkring mig börjar det fyllas upp med folk i The Lobby. Jag tackar Beatrice och Joachim för att ta ett varv bland de andra märkena, som i mitt fall inkluderar exempelvis lakrits och nagellack. Under tiden smuttar jag på ett glas prosecco, som känns passande tillsammans med Loluma’s exklusiva inramning. Här och där stöter jag på vänner, bekanta och branschkollegor i vimlet.

Foto: Johanna Bergström

Författare: Johanna Elisabet

Johanna Elisabet Bergström är en Stockholmsbaserad skribent, journalist och resebloggare. Utöver resor arbetar hon bland annat med ämnen som skönhet, hälsa, dryck, mat, design och inredning. På sin fritid älskar Johanna att resa, springa långdistans och läsa, gärna nordiska kriminalromaner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *