Att vara sin egen chef

Brightmill samarbetsmärkning

Att (i likhet med mig) vara till exempel egenanställd eller egen företagare har många fördelar. Visserligen är det osäkrare rent ekonomiskt och ställer ofta högre krav på saker som organisationsförmåga och självdisciplin än att ha en fast anställning, men i gengäld får man mycket tillbaka, i form av bland annat större frihet, flexibilitet samt möjlighet att välja sina uppdrag och att arbeta med något man brinner för.

En annan stor fördel med egenanställning i mina ögon är att man är sin egen chef. Därmed kan man med andra ord påverka vilken typ av chef man har i sitt företag, hur arbetet styrs och vilka värderingar som genomsyrar verksamheten.

Johanna Estland med kaffe
Att vara egenanställd eller egen företagare har många fördelar, bland annat i form av större frihet och flexibilitet samt möjlighet att arbeta med något man brinner för. Foto: Mart Vares/Epic Estonia.

Att jag blev egenanställd är faktiskt något av en slump. Jag har tidigare varit anställd flera gånger inom en helt annan bransch (ridsporten, där jag var yrkesryttare och utbildare i Tyskland, Sverige och Kalifornien). Därefter studerade jag några år, franska, latin, marknadsföring och journalistik, i Stockholm, Paris, Bryssel och London.

Boende och heltidsjobb?

När jag hade avslutat min Bachelorexamen i London var jag ärligt talat ganska trött. Ridsporten är en tuff bransch på olika sätt, även om det var en givande och rolig period, och som student är man ju egentligen aldrig riktigt ledig, utan har hela tiden i bakhuvudet att man ”borde plugga” eller ”borde jobba”. Dessutom var London i sig något av en utmaning, med höga kostnader, låga löner och en generellt sett hårdkokt atmosfär, med en hel del vassa armbågar och ömma tår. Trots detta: London var också en skola för livet, som jag lämnade (kanske inte för evigt), med betydligt tjockare skinn på näsan än när jag kom dit.

En stor fördel med egenanställning i mina ögon är att man är sin egen chef. Därmed kan man med andra ord påverka vilken typ av chef man har i sitt företag och vilka värderingar som genomsyrar verksamheten.

Hur som helst. Jag flyttade från London till Stockholm efter min examensceremoni, där jag möjligen chockade den ena eller andra genom att (som en av endast en handfull studenter) inte hyra eller köpa den klassiska (ganska fula) capen och fyrkantiga hatten, för att bära under själva ceremonin. Min tanke var att jag nu, i Stockholm, skulle skaffa mig primärt två saker: en andrahandslägenhet och ett heltidsjobb, med femdagarsveckor och lön i slutet av varje månad.

Nätverkets betydelse

Fåfänga var mina förhoppningar som det skulle visa sig. Idén med att hyra lägenhet i andra hand var att jag inte hade råd att köpa en. Men det visade sig snart att jag ännu mindre hade råd att hyra, i och med hur bostadsmarknaden i Stockholm hade utvecklats under min frånvaro (så i slutänden köpte jag en i alla fall, men det är en helt annan historia).

Johanna Scandic med telefon
Artikelförfattaren under ett lanseringsevent. Foto: Scandic Sverige.

När det gällde att hitta jobb så hade jag bott, jobbat och studerat utomlands under ganska många år och hade helt enkelt inget nätverk alls i Sverige, ett faktum som jag hade underskattat betydelsen av. Därmed fick jag heller inget jobb utan började frilansa i liten skala med en eller två kunder, som sedan byggdes på efterhand, bland annat genom idogt nätverkande, både i person och digitalt, till den verksamhet och kundkrets jag bedriver idag.

Under tiden försörjde jag mig i olika utsträckning genom extrajobb inom bland annat restaurang, detaljhandeln, service och kontorsverksamhet. Där fick jag av naturliga skäl se och uppleva både bra och dåliga exempel på chefer och ledare. Men kanske att den senare kategorin, den sämre, har övervägt i antal, tyvärr. Med den erfarenheten i ryggen brukar jag tänka att, när jag själv befinner mig i en chefsroll, eller någon typ av uppdragsgivarroll, vill jag alltid behandla de som arbetar för mig bättre, vänligare, mänskligare och mer korrekt än vad jag själv har blivit behandlad av vissa tidigare chefer och arbetsledare.

bra chef Johanna med kamera
Som resebloggare och frilansskribent kan kontoret och arbetsdagen se olika ut från en dag till en annan. Här Filippinerna. Foto: Annika Myhre.

Svårt att rekrytera

Med allt detta sagt, att rekrytera en bra chef är ingen lätt sak att ro iland. Det krävs kompetens, rutin, erfarenhet, branschkunskap samt sociala och personliga kvaliteter och egenskaper i rätt kombination. Samtidigt bör en verksamhet inte stå utan chef längre än absolut nödvändigt och ibland behövs det en snabb tillsättning, även om det bara är tillfälligt, interim, i väntan på en permanent lösning eller att ordinarie chef kommer tillbaka från till exempel sjukdom eller liknande.

bra chef Johanna Aruba snorkling
Som frilansare, men även som interim, drivs man ofta av andra värden än trygghet och kontinuitet. Bilden föreställer artikelförfattaren under en pressresa till Aruba. Foto: Ina Bohse

Ett företag som har riktat in sig sig på rekrytering av interimchefer är svenska Brightmill, som rekryterar inom företagsledning, ekonomi, HR, försäljning och marknad samt IT och teknik. Med den typen av specialistkompetens kan ett företag få hjälp att hitta passande kandidater med kort varsel, för olika roller och olika långa perioder. På det viset lättar tidspressen från företagets eget rekryteringsteam, och risken att anställa den välbekanta ”fel” person minskar.

Att vara interim har för övrigt vissa likheter med egenanställning och eget företag. Även här drivs man ofta av andra saker än trygghet och kontinuitet, och kan till en viss del styra över sin tid och de uppdrag man väljer att tacka ja till, om än i ett längre och mer bundet perspektiv än den typiska frilansaren eller egna företagaren.

Foto, bild högst upp: Petra Nordin

Författare: Johanna Elisabet

Johanna Elisabet Bergström är en Stockholmsbaserad skribent, journalist och resebloggare. Utöver resor arbetar hon bland annat med ämnen som skönhet, hälsa, dryck, mat, design och inredning. På sin fritid älskar Johanna att resa, springa långdistans och läsa, gärna nordiska kriminalromaner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *