Radisson Collection – livsstilshotell med fokus på läge och individualitet

Radisson Collection The Strand bartender

Med början 2017 har Radisson Hotel Group introducerat sin nya premiumlinje av livsstilshotell, Radisson Collection. Först ut var prisbelönta Radisson Collection Hotel, Royal Copenhagen (se bild längst ned), som ursprungligen designades 1960 av den kända danska arkitekten Arne Jacobsen. Kort därefter lanserades även helt nyrenoverade Radisson Collection Strand Stockholm, på Nybrokajen.

Idag inkluderar Radisson Collection 13 filialer runtom i världen, i till exempel Belgrad, Edinburgh och Moskva. Den senaste att öppna var Warszawa, som lanserades under våren 2019. Till hösten utökas kollektionen med Champs-Élysées och under 2020 planeras för ytterligare sju nya hotell, fördelade på Bilbao, Bodrum, Budapest, Milano, Sevilla och Venedig.

Radisson Collection The Strand livsstilshotell fasad
Strand Hotel i Stockholm var näst först med att öppna inom Radisson Collection.

Individualitet är den röda tråden

Utmärkande för de olika hotellen inom Radisson Collection är paradoxalt nog deras individualitet, i kombination med hög grad av formgivning, kvalitet och servicenivå. Samtidigt är den lokala anknytningen en genomgående röd tråd. Hotellen är belägna på attraktiva adresser, och presenterar autentiska designelement som hör ihop med närområdet.

Utmärkande för de olika hotellen är deras individualitet, i kombination med lokal anknytning.

Just det lokala och autentiska var en av huvudanledningarna till att lansera en ny serie premiumhotell. Daniel Reid, Senior Director Sales & Marketing för Radisson Collection, berättar att man hade sett en ökad efterfrågan för unika upplevelser, där man som gäst/turist får större förståelse för destinationen samt äter, dricker och roar sig på samma ställen som lokalbefolkningen. Därför riktar sig också hotellens allmänna ytor, som restauranger och barer, till både hotellgäster och boende i närheten.

Radisson Collection The Strand livsstilshotell meny
Utmärkande för hotellen är bland annat en lokal anknytning, här illustrerad på Strand Hotels meny.

Fokus på rätt läge

”Det är svårt att välja en favorit inom Radisson Collection. Men två hotell som verkligen har imponerat på mig är våra öppningar nyligen i Italien och Georgien. Palazzo Montemartini i Rom kombinerar 1700-talets klassicism med modern formgivning och ett stort härligt spa. Tsinandali Estate i sin tur ligger i den georgiska vinregionen Kakheti. Det är en unik anläggning i ny design, som har utsikt över Kaukasus-bergen”, säger Daniel.

Radisson Collection The Strand blomma
Alla hotellen inom kedjan har sin individuella karaktär, och ligger på attraktiva adresser.

Han berättar att det inte finns något specifikt antal hotell man vill nå upp i totalt för Radisson Collection. Tyngdpunkten ligger istället på att hitta rätt lägen, där man antingen kan förvandla existerande Radisson Blu-hotell eller arbeta tillsammans med partners för att lägga till nya anläggningar.

Radisson Collection The Strand utsikt
Utsikten från Strand Hotel i Stockholm måste man ha sett med egna ögon för att förstå hur fin den är.

Jag har själv bara besökt Strand Hotel i Stockholm och Royal Copenhagen ur Radisson Collections portfolio, och inte bott där över natt utan enbart som gäst i baren och på event. Men Anja Nilsson, journalist på View Stockholm och Bucketlist, berättar att hon bodde en natt på Radisson Collection Old Mill i Belgrad under en road trip genom Europa förra året. Hon beskriver hotellet som lyxigt, modernt och coolt, samt välstädat och snyggt in i minsta detalj, med bra centralt läge.

Radisson Collection Copenhagen lobby
Lobbyn i Radisson Collection Hotel, Royal Copenhagen.

”Jag bokade Radisson Collection Old Mill för att det verkade vara det lyxigaste hotellet i Belgrad och samtidigt prisvärt. Hotellet har en häftig historia i och med att byggnaden tidigare har varit en fabrik. Efter att ha bott där kan jag rekommendera det för alla som åker till Belgrad”, säger Anja avslutningsvis.

Lanseringen av Radisson Collection skedde officiellt med ett event på Radisson Collection Strand Stockholm under hösten 2018 (se bild högst upp).

Foto: Johanna Bergström

Författare: Johanna Elisabet

Johanna Elisabet Bergström är en Stockholmsbaserad skribent, journalist och resebloggare. Utöver resor arbetar hon bland annat med ämnen som skönhet, hälsa, dryck, mat, design och inredning. På sin fritid älskar Johanna att resa, springa långdistans och läsa, gärna nordiska kriminalromaner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *