Ansiktsbehandling med Annemarie Börlind

För en tid sedan fick jag chansen att testa en ansiktsbehandling med Annemarie Börlind, ett tyskt, ekologiskt naturkosmetikvarumärke som jag även har besökt tidigare på deras fina fabriksanläggning i Schwarzwald. Behandlingen utfördes i samband med Stockholm Beauty Week 2018 av Börlinds duktiga och trevliga terapeut Carina. Ärligt talat var detta precis vad jag behövde. En hektisk vår följde på flera andra hektiska årstider och det var väldigt skönt att lägga sig ned på behandlingsbädden i Konstnärspalatsets rofyllda vindsvåning, dit knappt några andra av mässans besökare hade tagit sig än så länge.

Carina börjar rutinerat med en hudkonsultation och väljer därefter ut en kombination av produkter från de två serierna AquaNature, som är vegansk samt passar för blandhy och torr hy, samt relativt nylanserade Energy Nature, som ger fukt, energi och skydd för en något yngre hy med hjälp av bland annat stamceller från schwarzwaldros. Att hudvården är uppbyggd i serier, eller system på det här sättet är en av kärnpunkterna i varumärket Annemarie Börlinds filosofi.

Ansiktsbehandling med Annemarie Börlind produkter
Min behandling utförs med produkter från de båda serierna AquaNature (i bild) och Energy Nature.

Kunnig och inlyssnande

Behandlingen inleds med en mild rengöring. Däremot använder Carina ingen peeling, till skillnad från vid den behandling jag tog under min vistelse hos Börlinds fabrik och spa. Hon förklarar att exfoliering inte alltid är nödvändigt eller att rekommendera vid ljusa, känsliga nordiska hudtyper som min. Och det stämmer bra, jag märker direkt om jag har exfolierat för mycket, för kraftigt eller för ofta, även när det gäller mindre känsliga delar av kroppen, som ben eller fötter.

Exfoliering är inte alltid nödvändigt eller att rekommendera vid ljusa, känsliga nordiska hudtyper.

Efter rengöringen appliceras en av Börlinds härliga ansiktsgeléer, som är svalkande, stärkande och återfuktande, tillsammans med en återfuktande och vårdande mask. Medan produkterna verkar får jag en skön massage av händer och underarmar.

På nedre delen av kinderna har jag små, fina knottror som hittills bara jag själv har märkt av. Men Carina är uppmärksam och frågar intresserat hur och när de har uppkommit. Vi diskuterar lite fram och tillbaka och kommer fram till att det med sannolikhet kan vara någon slags obalans i kosten eller matsmältningen som ligger bakom. Däremot äter jag varken gluten eller mjölkprodukter, vilket annars är två typiska födoämnen som kroppen kan (men inte måste) reagera negativt på. Jätteinspirerande att få bolla detta med Carina, som verkligen är både kunnig och inlyssnande.

Ansiktsbehandling med Annemarie Börlind Konstnärspalatset
Stockholm Beauty Week 2018 arrangerades på Konstnärspalatset i centrala Stockholm.

Skydd mot det blå ljuset

Nästa steg i behandlingen är en behaglig ansiktsmassage. Sedan avlägsnas masken och huden balanseras med ett ansiktsvatten. Därefter applicerar Carina serum och ögonkräm samt den härliga sorbetprodukten från AquaNature, som numera heter Smoothing Day Cream Light.

Helst hade jag legat kvar där hela dagen och blivit ompysslad, men till sist är det verkligen dags att gå. Dessutom har jag en spännande presentation med hårvarumärket Tangle Teezer som nästa punkt på agendan.

Ansiktsbehandling med Annemarie Börlind 3in1 Facial Oil
En spännande nyhet från Annemarie Börlind är den närande och skyddande ansiktsoljan, som bland annat skyddar mot blått skärmljus.

Börlinds stora lansering under Stockholm Beauty Week 2018 var det mångfunktionella serumet 3 in 1 Facial Oil, som bland annat verkar med ett filter utvunnet ur tagetesblomman, vilket skyddar mot skärmstrålningens blå ljus från till exempel dator, mobil och TV.

Serumet består av en blandning av hållbart inköpta vegetabiliska oljor, som incaolja, kahaiolja och körsbärsolja från Himalaya, samt rödalgsextrakt. Förutom skydd mot det blå ljuset har det även återfuktande, närande, stärkande och återuppbyggande egenskaper, med anti age-effekt. Det är behagligt att använda och absorberas relativt snabbt av huden samt ger en fin naturlig lyster. Man kan använda serumet både morgon och kväll men, beroende på vilka ”skärmvanor” man har, så är det kanske framförallt på morgonen, innan man börjar arbeta och/eller plockar fram mobiltelefonen, som det gör störst nytta. Passar alla hudtyper och i synnerhet torr, trött eller stressad hy som behöver lite extra TLC.

Årets upplaga av Stockholm Beauty Week går av stapeln den 13-15 maj på Musikaliska i centrala Stockholm.

Foto: Johanna Bergström

Författare: Johanna Elisabet

Johanna Elisabet Bergström är en Stockholmsbaserad skribent, journalist och resebloggare. Utöver resor arbetar hon bland annat med ämnen som skönhet, hälsa, dryck, mat, design och inredning. På sin fritid älskar Johanna att resa, springa långdistans och läsa, gärna nordiska kriminalromaner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *