Helkroppsmassage vid Stureplan

Select Collection Spa är en del av den exklusiva resebyrån Select Collection, som har sitt Stockholmskontor på Grev Turegatan vid Stureplan. För en tid sedan fick jag chansen att prova deras signaturmassage, som behandlar hela kroppen och kan utföras antingen som 60 eller 90 minuter.

Jag har bokat in mig för en 60-minuters helkroppsmassage på dagens sista eftermiddagstid och möts i receptionen av massageterapeuten Chaweng. Henne har jag träffat vid ett tidigare tillfälle, under en presentation av Björn Axéns nya kroppsvårdsserie (hör och häpna). Den gången demonstrerade hon handmassage med den härliga ekologiska kroppsoljan i kollektionen. Därifrån vet jag att hon är väldigt duktig.

Helkroppsmassage Select Collection Spa skåp
Ett av skåpen i omklädningsrummet är märkt med mitt namn när jag anländer.

Jag visas in i omklädningsrummet för att byta om och varva ned lite inför behandlingen. Till min förvåning är ett av klädskåpen redan märkt med en liten lapp med mitt namn på, vilket onekligen bidrar till att ge en välkomnande känsla. Efter att ha klätt om till badrock och tofflor slår jag mig ned i en av vilostolarna i den fina loungen. Det dröjer inte länge innan kroppen ställer in sig på att vila och jag sitter nästan och slumrar till innan det är dags att fortsätta till behandlingsrummet.

Det växlar mellan att vara skönt och göra ganska ont på sina ställen.

Lite hinner jag dock se mig omkring. Loungen är vackert och stilrent inredd med inslag av orientaliskt och kolonialstil. Det är svårt att säga om möblerna är vintage eller bara noggrant utvalda. Hursomhelst passar allting väldigt fint ihop och rummet inbjuder verkligen till att slappna av. Vid ena väggen står det en bricka med förfriskningar.

Helkroppsmassage Select Collection Spa lounge
I spats mysiga lounge kan man koppla av med förfriskningar innan och efter sin behandling.

Även behandlingsrummet har en harmoniskt sammansatt inredning och är svagt upplyst med ett behagligt varmt ljus. Jag känner inga dofter, vilket uppskattas. Den enda parfymerade produkten jag kan upptäcka under behandlingen är en lätt och angenämt doftande ansiktsspray. I bakgrunden hörs ett svagt liksom droppande ljud, som kanske kan jämföras med hur det låter i en tropisk skog efter regnet.

Jag lägger mig tillrätta och Chaweng börjar med att ge mina fötter en noggrann massage för att lösa upp spänningar. Det är jätteskönt och välbehövligt, inte minst för mig som är långdistanslöpare. Jag ligger bekvämt och hinner precis tänka att ”det enda som saknas är en liten kudde under vristerna, för att undvika att benen lägger sig snett”. I det ögonblicket har Chaweng dock redan lagt dit motsvarande kudde, som uppenbarligen är en del av deras standardritual.

Helkroppsmassage Select Collection Spa presentkort
Ett gåvokort på massage är nog bland det finaste och lyxigaste man kan få i present.

Massagen utförs med vårdande oljor. Den är metodisk, effektiv och djupgående, så att det växlar mellan att vara skönt och göra ganska ont på sina ställen. Samtidigt är Chaweng alert på mina reaktioner och kontrollerar med jämna mellanrum att allt är som det ska. Det är en utrensande behandling. Efteråt är jag trött, törstig samt till och med lite märkligt svullen i ansiktet, vilket kanske beror på slaggprodukternas väg ut ur kroppen.

Jag går gärna på massage men har inte möjlighet att göra det regelbundet just nu. Däremot har jag testat ett relativt stort utbud både i Sverige och utomlands. Av dessa är signaturmassagen på Select Collection Spa hittills den absolut bästa och mest kompletta jag har upplevt, både sett till teknik och helhetsupplevelse. Dessutom är personalens bemötande värt att nämna, som var påfallande trevligt, tillmötesgående och professionellt redan från den första kontakten.

Foto: Johanna Bergström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *