StikkiNikki gör glass med Baileys likörer

StikkiNikki gör glass med Baileys - glasstrut

Lagom till sommarens intåg lanserade Baileys ett samarbete med den Stockholmsbaserade glasstillverkaren StikkiNikki.För detta samarbete har StikkiNikki tagit fram fyra nya sorters glass med Baileys produkter, som kommer att säljas i StikkiNikkis åtta glassbarer från juni till och med augusti.

De nya glassmakerna är Baileys, gjord på Baileys Original, Baileys Choklad, gjord på Baileys Chocolat Luxe, Baileys Coffee, gjord på fjolårets nyhet Baileys Iced Coffee Latte, samt en vegansk jordgubbsglass, som är gjord på årets stora nyhet här i Sverige, den likaså veganska likören Baileys Almande, som är baserad på mandelmjölk.

StikkiNikki gör glass med Baileys - Nicole
Från vänster: Nicole Pepper, grundare av StikkiNikki, Victoria och Ena från PR-byrån AWB samt Céline Delacour från dryckeskoncernen Diageo, Baileys ägare.

Förutom i StikkiNikkis butiker såldes Baileys-glassen även i Baileys egen glassbil vid två olika tillfällen: den 30–31 maj på musikfestivalen Distortion i Köpenhamn och den 16 juni på sommarklubben Trädgården i Stockholm.

”Jag älskar Baileys och det säger jag inte bara för att jag står här idag. Min favorit av glassarna är nog den med chokladsmak”, säger Nicole Pepper, grundare av StikkiNikki och kreatören bakom de nya glassrecepten, vid lanseringseventet för samarbetet.

StikkiNikki gör glass med Baileys - glassar
Nicole visar vant hur en glasskula ska skopas upp.

StikkiNikki är kända för att tillverka innovativ ekologisk glass, som baseras på naturliga råvaror och utan syntetiska konserverings-, färg- och smakämnen. Nicole berättar att i och med att glassen skulle innehålla alkohol fick man göra vissa förändringar i grundreceptet, för att stabilisera den, bland annat genom att inkludera en större andel grädde, för fetthaltens skull.

StikkiNikki gör glass med Baileys - glasstrutar
De nya glassorterna kommer att säljas i StikkiNikkis glassbarer från juni till augusti 2018.

I och med att jag är vegan provar jag enbart den veganska jordgubbsglassen av de fyra nya sorterna. Kombinationen mandelmjölk (i drycken), jordgubbar och Baileys-smak gifter sig väldigt fint och mandelmjölken ger en härligt gräddig känsla.

I samband med lanseringseventet får jag även chansen att testa Baileys Almande för första gången. Det är ett ögonblick jag har väntat på ända sedan jag fick höra talas om den för första gången under en resa till Oregon förra året. Vid mitt bord sitter det en icke-vegan och hon frågar intresserat vad jag tycker om nyheten.

StikkiNikki gör glass med Baileys - Almande
Årets stora veganska nyhet från Baileys, Baileys Almande (i flaskan), som är baserad på mandelmjölk.

Innan jag blev vegan var Baileys en stor favorit hos mig och jag drack den gärna utblandad med en skvätt whisky – alltid utan is. Så Baileys Almande är ett välkommet tillskott. Enligt mig har Baileys Almande verkligen plockat upp den karakteristiska smaken av Baileys, om än något mildare, och mandelmjölken bidrar till att göra drycken rik och krämig. Samtidigt inser jag, när jag får frågan, att en person som inte är vegan definitivt skulle känna skillnaden och jag har förstått på mina vänner och bekanta som inte är veganer att alla veganska alternativ/smaker inte är för alla människor, åtminstone inte hela tiden. Men, som sagt, Baileys Almande är mycket god och absolut värd att prova.

StikkiNikki gör glass med Baileys - event
Mysigt sommarhäng under lanseringseventet för de nya glassorterna.

Under tiden har glassarna en strykande åtgång bland oss press och bloggare som är där för att provsmaka. ”Jag undrar faktiskt om jag har gjort tillräckligt med glass. Fast det är väl å andra sidan ett gott tecken”, säger Nicole med en orolig blick över axeln mot de allt tommare bunkarna.

Foto: Johanna Bergström

Författare: Johanna Elisabet

Johanna Elisabet Bergström är en Stockholmsbaserad skribent, journalist och resebloggare. Utöver resor arbetar hon bland annat med ämnen som skönhet, hälsa, dryck, mat, design och inredning. På sin fritid älskar Johanna att resa, springa långdistans och läsa, gärna nordiska kriminalromaner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *