Snygga ögonbryn med trådning hos Rapide for Brows

rapide for brows trådning
Ögonbrynen är en av mina favoritdelar av ansiktet, och inte minst när det kommer till makeup och styling. Häromveckan fick jag äntligen chansen att testa en behandling hos Rapide for Brows, en nischad skönhetskedja som specialiserar sig på just ögonbryn och fransar.

Behandlingen utfördes i Rapides brynbar i MOOD-gallerian, där jag blev omhändertagen av Amanda Högberg Bitici, som är utbildningsansvarig och kvalitetssäkrare på företaget.
Rapide jobbar med trådning för att ansa brynen. Jag har främst erfarenhet av vaxning och att plocka med pincett sedan tidigare, men Amanda förklarar att det finns många fördelar med att tråda istället. Vaxning till exempel genererar en onaturlig cirkulation i follikeln, hårsäcken, vilket kan göra att håren efterhand blir mörkare och tjockare, och växer snabbare.
rapide for brows trådning utrustning
De produkter som inte är Rapides egna, för till exempel rengöring, kommer till största delen från Maria Åkerberg.
Detsamma gäller i liten skala för att ansa brynen med pincett och därför ska man till exempel undvika att plocka bort enstaka mörka strån med pincetten, utan istället klippa av dem, eller tråda bort dem.
Trådning drar nämligen ut hårstråna med ett vridmoment, vilket inte ger samma negativa bieffekter som vaxning kan göra. Tvärtom, säger Amanda, så upplever många att tillväxten av oönskade strån minskar vid regelbunden trådning.
Många upplever att tillväxten av oönskade hårstrån minskar vid regelbunden trådning.
En av de mest populära behandlingarna från Rapides meny är Luxe, där det ingår färgning, trådning, formning och styling. Färgade ögonbryn är en bra bas för olika typer av makeup och gör det dessutom enklare att hålla efter formen på brynen själv mellan sina trådningsbehandlingar.
Man färgar brynen innan trådningen, för ett naturligt slutresultat, och Amanda berättar att hennes kunder vid färgning ofta tycker att de har ”mer bryn” efter behandlingen än innan, trots att man ju i praktiken har tagit bort hårstrån.
rapide for brows trådning produkter
Några av de produkter från Rapide Cosmetics som användes vid min behandling: handdesinfektion, krämskuggor i två nyanser, borste och cover stick. Foto: Rapide Cosmetics
Jag inser fördelarna med färgning men väljer trots detta behandlingen Classic, som endast inkluderar trådning, formning och styling. Första steget är att Amanda rengör området kring brynen, vilket görs med en produkt från det ekologiska varumärket Maria Åkerberg. Därefter talkas huden, för att skydda och lugna. Dessutom desinficerar vi båda våra händer med alcogel.
Själva trådningen gör absolut inte ont, utan är ganska behaglig. Här och där får jag hjälpa till att spänna huden med mina fingrar och det var därför jag också skulle desinfektera händerna. Förutom att avlägsna håren verkar trådningen även lite som en peeling, där det försvinner en hel del döda hudceller. Detta kan ibland göra att produkter som concealer och annat smink inte fäster jättebra direkt efter. Men det brukar ha justerat sig till nästa dag.
Ungefär 24 timmar efter en trådning bör man dessutom undvika saker som att sminka sig, basta eller träna. Det beror på att folliklarna fortfarande är öppna och man inte vill få in till exempel alltför mycket svett eller makeup i dem. Exfoliering i brynområdet kan det vara bra att vänta ännu längre med, upp till ett par dagar.
rapide for brows trådning bryn
Jättenöjd med mina bryn efter behandlingen, både gällande form och färg.
Nu är det dags för styling. Amanda har själv avundsvärda ögonbryn i en perfekt svartbrun nyans, som hon inte ens behöver färga. För mina bryn blandar hon två nyanser av krämskugga, chokladbrunt och askgrått, till en jättefin varm färg som matchar både hudton och hår. För att definiera brynen används sedan en highlight cover stick i två nyanser, den mörkare appliceras ovanför brynet, för att markera, och den ljusare under, för att lyfta upp.
Skuggorna, cover sticket och även desinfektionsgelén kommer från Rapides egen kosmetiklinje, Rapide Cosmetics, som lanserades i höstas och inkluderar makeupprodukter för brynen, en del verktyg samt ett specialiserat rengöringsskum för fransar och bryn.
Jag låter Amanda få fria händer med stylingen och blir jättenöjd med slutresultatet. Hon lyckas verkligen få till den där härligt bolda looken, vilket inte är helt enkelt med mina tunna och ljusa bryn. Dessutom är ögonbrynen betydligt bättre definierade efter trådningen, trots att jag valde att inte färga dem. Och det gör väldigt mycket för helhetsintrycket.
Foto, presentationsbild, ovan: Gunnel Gustafsson
Foto, där inget annat anges: Johanna Bergström

Författare: Johanna Elisabet

Johanna Elisabet Bergström är en Stockholmsbaserad skribent, journalist och resebloggare. Utöver resor arbetar hon bland annat med ämnen som skönhet, hälsa, dryck, mat, design och inredning. På sin fritid älskar Johanna att resa, springa långdistans och läsa, gärna nordiska kriminalromaner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *