Champagne och snabba bilar

Mumm cordon rouge porsche

Champagne och snabba bilar, det låter lite som en självuppfyllande klyscha. Men kombinationen är onekligen slående. Precis som kombinationen av kvalitetsbaserad tradition och modern teknik och design känns både lockande och väldigt aktuell just nu.

Det är det anrika champagnehuset G. H. Mumm, som, i samband med 140-årsjubileet för Cordon Rouge, det signifikanta röda bandet, som har kommit att bli något av en symbol för den höga kvalitet som Mumms champagne representerar, lanserar ett limiterat samarbete med ingen mindre än Studio F. A. Porsche. Mumm har ett långvarigt förhållande till Formel 1-racing och är bland annat huvudsponsor till Formel E, det senaste tillskottet på racingscenen.

1876, då Cordon Rouge introducerades för första gången, var det en djärv och nyskapande design.

Det kan vara svårt att tänka sig idag, men 1876, då Cordon Rouge introducerades för första gången, var det en djärv och nyskapande design, i en industri, vars grafiska identiteter dominerades av traditionella heraldiska symboler.

Just utmaning och innovation är två värderingar som Mumm delar med Studio F. A. Porsche och som man har tagit fasta på i utformandet av presentförpackningen. Bakgrunden har en futuristiskt silvrig textur medan det röda bandet kommer i alcantara, Porsches välkända signaturfärg. Bandet har fått drag av sportbilens streamlinade siluett, eller kanske är det själva banan, och bilarnas rörelse genom svängarna, som illustreras med den fartfyllda linjen.

Mumms champagne i sig behöver ingen närmare presentation. För livsnjutare och äventyrare över hela världen förknippas den med högtider och firanden av olika slag, inte minst på Formel 1-världens segerpodier. Vad många kanske inte vet är dock att det var i Mumm Cordon Rouge som den franska upptäcktsresanden Kommendant Charcot skålade in Bastilledagen 1904, på ett isflak i Antarktis. En ganska välplanerad packning tycks han ha haft med sig, onekligen.

Champagne blir förr eller senare urdrucken, den samlar inte damm.

Mumms samarbete med Studio F. A. Porsche känns lite som en av de där inte helt nödvändiga produkterna som man ändå gärna vill ha. Den är snygg, modern och onekligen ganska cool. Och bäst av allt, den samlar inte damm. Champagne blir förr eller senare urdrucken, det är i alla fall min erfarenhet. Och om det dröjer med öppnandet av flaskan så är det bara i väntan på den optimala drickmognaden – eller kanske helt enkelt på det rätta tillfället.

Samarbetet Mumm Cordon Rouge x Studio F. A Porsche finns att köpa på Systembolaget från oktober till december 2016.

Foto: Johanna Bergström

Författare: Johanna Elisabet

Johanna Elisabet Bergström är en Stockholmsbaserad skribent, journalist och resebloggare. Utöver resor arbetar hon bland annat med ämnen som skönhet, hälsa, dryck, mat, design och inredning. På sin fritid älskar Johanna att resa, springa långdistans och läsa, gärna nordiska kriminalromaner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *