Rockfest på Grand Hôtel i Jul

Brolle-julshow grand hotel featured

Julfirande på Grand Hôtel i Stockholm är alltid något alldeles extra och en viktig del av firandet är förstås den traditionella julshowen. I år bjuds publiken på en ovanligt rockig föreställning, när den norrländske artisten Brolle tar plats på scenen med sin show Grand Rocks. Brolle är känd bland annat för sin medverkan i flertalet musikaler, i melodifestivalen samt i den ikoniska showen Ladies Night. Han vet med andra ord vad som krävs för att sätta upp en riktigt härlig föreställning. Lyx.se får en kort pratstund med Brolle, bokstavligt talat mellan två av hans många repetitioner. Här berättar han mer om vad publiken på Grand Hôtel har att vänta sig

brolle julshow grand-hotel
Brolle känner in miljön i den mysiga Cadierbaren.

Hur kändes det att bli tillfrågad om att sätta upp Grand Hôtels Julshow?

Det kändes jätteroligt! Bara namnet ”Grand” inger en stor, härlig känsla. Det kommer att bli en grand show helt enkelt! Vi satt igår och tittade igenom allting. Det är ett jättebra team med fina människor, vilket är extra roligt. Det kommer att bli lite storbandskänsla och det är ju inte var dag man har det direkt.

Berätta lite om showen.

Vi håller fortfarande på och sätta ihop den så jag kan inget lova. Men rock’n roll, det kommer det i alla fall att bli! Sedan ska vi ha med jultemat också, antingen rena jullåtar eller låtar med anknytning till Julen. Jag gillar Julen, det är en av mina favorithögtider. Därför har jag många bra minnen och bra saker att plocka fram för showen.

Vad gör din show speciell? Varför ska man gå och se den?

Det kommer att bli ett jäkla bra ös, så att det riktigt svajar i kristallkronorna! Det kanske inte känns helt självklart att gå och lyssna på rockmusik på Grand Hôtel men det är det jag är bra på så det är det vi kommer att köra. Det blir en rolig kväll där man verkligen kan unna sig att släppa lös. Och lokalen är helt underbar! Den saknar motstycke som jag ser det.

Vad är det svåraste med att sätta ihop en show som denna?

Det svåraste är nog att få ett bra flyt i allting, att hitta helheten och den röda tråden. Det är en utmaning att få det så bra som det bara går. Ibland är man nöjd med upplägget och sedan tvekar man igen om val av låtar och annat. Det är något av en krokig väg att gå.

Vad ser du mest fram emot med att framföra showen?

Det är introt. Vi håller på att fila på det just nu och… det har inte hänt på Grand Hôtel förut om vi säger så… Det ska bli jättekul. Jag hoppas att det blir så bra som jag har tänkt mig, storslaget och lite udda. Sedan ska det bli riktigt kul att spela i Stockholm igen, i storstan. Jag har varit på folkparksturné i flera år och då har det inte blivit av. Det kommer att vara ett stort team med mig på scenen också, runt 10 personer, och det har jag nog nästan aldrig haft förut.

Hur stort är det att få sätta upp Grand Hôtels Julshow, jämfört med allt annat du har gjort?

Det klingar högt! Som sagt, jag spelar i Stockholm igen och följer i raden av många andra stora artister som har uppträtt med julshow på Grand tidigare. Jag kommer att lägga all tänkbar energi på att få det bra.

Du sa att du gillar Julen. Hur firar du själv?

Jag firar hemma i Skellefteå med familj, syskon och släkten. Man vill ju alltid försöka samla alla till Jul även om det inte alltid går. Men i år har vi nog lyckats få med nästan alla i alla fall. Det blir en riktig ”julgransjul”!

Grand Hôtels Julshow, Grand Rocks, spelas den 24/11-21/12 2016. Bokning görs via hotellets hemsida.

Foto, Grand Hôtel: Johanna Bergström

Författare: Johanna Elisabet

Johanna Elisabet Bergström är en Stockholmsbaserad skribent, journalist och resebloggare. Utöver resor arbetar hon bland annat med ämnen som skönhet, hälsa, dryck, mat, design och inredning. På sin fritid älskar Johanna att resa, springa långdistans och läsa, gärna nordiska kriminalromaner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *