Be.Core – trendigt träningskoncept för alla nivåer

Be.Core featured_je

Be.Core är träningsstudion som tar begreppet boutique fitness till Sverige. Med boutique fitness menas att man som kund inte är uppbunden av sitt medlemskap utan kan välja att droppa in och träna på flera mindre anläggningar. Be.Core öppnade sin första anläggning 2013, på Kommendörsgatan i Stockholm. Här erbjuds klasser i den unika träningsformen Megaformer, som Be.Core har ensamrätt på i Norden. Megaformer utförs med ett speciellt redskap och har utvecklats av fitnesskonceptet Lagree Fitness, som bland annat är en favorit bland många av Los Angeles kändisar. Sedan mars 2016 kan Be.Cores kunder också träna i deras nya studio på Tulegatan, som även den har inspirerats av en internationell, urban träningskultur. Här finns, förutom Megaformer, även Barre, en balettinfluerad träningsform, och Cycle, som tar steget längre än spinning och utmanar hela kroppen.

be.core megaformer
Det var med Megaformer det hela började. En avancerad träningsmaskin som ursprungligen kommer från Los Angeles och Lagree Fitness.

Bakom Be.Core står entreprenörerna Lovisa Ehrenkrona och Hélène Barkman. Hélène kommer från finansbranschen och Lovisa har tidigare jobbat med reklam. Ingen av dem har någon professionell träningsbakgrund. Idén till Be.Core föddes när de båda bodde i London och kom att upptäcka dels Megaformer och dels konceptet boutique fitness. ”Jag tänkte att ’är det någonting jag ska jag träna så är det detta. Det är det bästa jag har gjort’”, säger Lovisa, som enligt egen uppgift gillar att träna men gör det i perioder, i mån av att det passar in i livspusslet. Precis som många av oss andra.

Är det någonting jag ska jag träna så är det detta.

Hélène och Lovisa såg en lucka i den svenska fitnessmarknaden och bestämde sig för att ta steget och starta upp Be.Core. De har fått bra gensvar och haft fulla klasser, vilket gav möjligheten att öppna den nya studion på Tulegatan nu i mars. ”Vi ville kunna erbjuda något mer för kunderna”, fortsätter Lovisa och förklarar att Be.Core har utvecklat ett eget, unikt barrekoncept. Cycleklassen beskriver hon som ”disco på cykel”.

be.core cycle
Cycle beskriver Be.Cores grundare Lovisa Ehrenkrona som “Disco på cykel”. “You ride as a pack”.

Megaformer, Barre och Cycle har alla tre ett funktionellt upplägg, för att hjälpa kunden med rörelser och styrkor som man behöver i vardagen. Fördelen med att nu ha alla tre på repertoaren är att de tillsammans kompletterar varandra och ger ett bra helhetskoncept i träningen. Cycle fokuserar på kondition, Megaformer bygger muskulatur och med Barre jobbar man små subtila muskler, rörlighet och balans. Samtliga klasser är framtagna för att vara skonsamma, säkra och passa alla nivåer. Det är små grupper och instruktörerna har därför möjlighet att gå runt och ge individuell och konstruktiv feedback.

Det är en härlig energi här.

Studion på Tulegatan är fräsch och minimalistisk, men känns ändå mysig och lagom personlig, med små salar och ombonad atmosfär.  Lovisa berättar att det är svårt att hitta bra lokaler. Det ska vara snyggt och kännas kul att komma till träningen. Sedan vill hon och Hélène kunna skapa en lokal som inte är typiskt gymmig. Utan som lika gärna skulle kunna hysa ett hotell eller ett kafé.

be.core tulegatan skylt
Tulegatan är Be.Cores nyaste anläggning. Här erbjuds klasser i Megaformer, Barre och Cycle.

Rutinen på Be.Core är effektiv. Man kommer dit, tränar, duschar och går vidare med sin dag. På det sättet är träningen enklare att få in i vardagen, mellan jobbmöten och dagishämtningar. I det moderna och stilrena omklädningsrummet finns låsbara skåp och lyxiga kropps- och hårvårdsprodukter från Sacha Juan. Handduk kan man hämta upp i receptionen vid behov. ”Det är en härlig energi här”, säger studiomanager Fredrika Nilsson, som har hand om båda filialerna och beskriver sin uppgift som att ”se till att alla är glada och nöjda”.

Jag är själv jätteglad och nöjd efter mitt härliga och superintensiva barre-pass, som jag berättar mer om här. Ser redan fram emot att boka in mig för Megaformer och Cycle inom kort.

Foto: Johanna Bergström

Författare: Johanna Elisabet

Johanna Elisabet Bergström är en Stockholmsbaserad skribent, journalist och resebloggare. Utöver resor arbetar hon bland annat med ämnen som skönhet, hälsa, dryck, mat, design och inredning. På sin fritid älskar Johanna att resa, springa långdistans och läsa, gärna nordiska kriminalromaner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *