PURO Hotel Palma – en urban oas i traditionell miljö

Puro Hotel featured

Jag hade länge varit sugen på att checka in på PURO Hotel i Palma och i våras dök tillfället upp, när jag besökte Mallorca för PUROBEACH Palmas efterlängtade säsongsöppning. PURO Hotel är, som namnet antyder, en del av livsstilskonceptet PURO, kanske mest känt för de ikoniska beach clubbarna PUROBEACH. Hotellet är inrymt i ett underbart vackert rikemanshus från 1800-talet och perfekt beläget i La Lonja, i gamla stan i Palma, ett stenkast från promenadgatan Passeig del Born, katedralen och den livfulla stadskärnan. I och med att byggnaden tidigare var ett bostadshus är alla de 51 hotellrummen olika till form och karaktär, vilket onekligen ger förhöjd charmfaktor och en personlig touch. Flera av rummen går dessutom över två våningsplan.

Puro Hotel Palma_rum
Kontemporärt möter traditionellt i den nya rumsdesignen. Framför badrumsdörren syns den chica bagagevagnen, som här agerar garderob.

Under vintern har PURO Hotel genomgått en större renovering, där rummen har getts en urban, industriell look, som kombineras med traditionella detaljer, designmöbler och specialframtagen konst på väggarna. Inredningen känns modern och på samma gång tidlös, där enkla, minimalistiska linjer bryts av med coola detaljer och iögonfallande måleri. Mitt favoritföremål är helt klart den fina bagagevagnen, som här fungerar som garderob. ”PURO Hotel har tredubblat sin verksamhet sedan starten och det var dags för en uppfräschning av rummen”, säger Beltran Alvarez de Estrada, VD för PURO Group.

En liten oas att stilfullt dra sig tillbaka till. En Oasis Urbano.

I samband med renoveringen har PURO Hotel även förnyat sitt spakoncept och inlett ett samarbete med det spanska ekologiska skönhetsmärket SeaSkin. Ambitionen är att erbjuda ett holistiskt upplägg, där man fokuserar på kropp som själ genom att ta hänsyn till de 6 sinnena (5 traditionella sinnen samt det spirituella).

Puro Hotel Palma_rum
Här bodde jag! De takhöga fönstren är helt fantastiska.

SeaSkin är ett 100 % ekologiskt märke, som använder sig av naturliga, mediterrana komponenter från havet, växtriket och våra vänner bina. De aktiva ingredienserna inkluderar bland annat aloe vera, ringblomma, orkidé, johannesört, propolis och bidrottninggelé, alla välkända för sina respektive egenskaper och höga verksamhetsgrad. Saltet som används för bland annat exfoliering kommer från vattnet kring ön Formentera, vilket innehåller höga och gynnsamma halter av magnesium, kalium och marina sulfater.

Ambitionen är att erbjuda ett holistiskt upplägg.

Jag passar på att testa en väldigt härlig helkroppsbehandling när jag är där, Seawave scrub & massage, där saltpeelingen får sjunka in i huden för att maximera den vårdande och närande effekten. Behandlingen inleds med en sittande massage i kombination med musik och ditt eget val av doftolja. Lite ovant till en början, men ett bra sätt att mjuka upp kroppen och förbereda den på vad som komma skall. Min spaterapeut, Pamela, tycks ha ett sjunde sinne för sitt yrke och jag känner mig fräsch som en, visserligen något sömnig, nyponros efteråt, när jag kopplar av med en kopp jasminte och utsikten från hotellets underbara takterrass. Spat i övrigt är litet och mysigt och omfattar, förutom de två behandlingsrummen, bland annat bastu, turkiskt hammam, duschar och omklädningsrum med låsbara skåp.

PURO Hotel_takterrass
Pittoresk utsikt från hotellets rofyllda takterrass. Här skulle jag kunna tillbringa en hel eftermiddag. Foto: Johanna Bergström

Inrymt i PURO Hotel ligger även restaurangen OPIO, som erbjuder en modern tapasmeny, med spännande, internationella influenser och till stor del lokalproducerade råvaror. ”Vi har ett ganska okomplicerat gastronomikoncept. Folk vill uppleva den genuina tapasstilen”, förklarar Beltran. Restaurangen, tillsammans men receptionen och den fina pation (se presentationsbild ovan), står för övrigt näst på tur för en renovering, vilket är planerat att ske under lågsäsongen, nästa vinter.

Jag njuter av blandningen av gammalt och nytt – design, tradition och konst.

Vi är de allra första gästerna för våren när vi är där i mars och det sista byggdammet håller precis på att städas undan vid vår incheckning. Efter att ha beundrat de nyrenoverade rummen och fräschat upp oss något ger vi oss så iväg till PUROBEACH för invigningsfesten. Den berömda strandklubben är bara en kort bilresa från hotellet och det finns en kostnadsfri, bokningsbar shuttle service för hotellgäster. I och med att PUROBEACH dessutom befinner sig enbart ett par minuter från flygplatsen väljer många rutinerade besökare att börja eller avsluta sin vistelse här, genom att åka direkt hit vid sin ankomst, eller tvärtom, göra klubben sin sista anhalt innan hemresan.

PURO Hotel_Purobeach Palma
Härliga PUROBEACH Palma ligger skyddad på en liten halvö, med 180 graders utsikt över Palmabukten och underbara solnedgångar.

Jag sover gott på PURO Hotel, och njuter av blandningen av gammalt och nytt – design, tradition och konst. Bara ett par meter från folklivet i centrala Palma är detta verkligen en liten oas att stilfullt dra sig tillbaka till. En Oasis Urbano, som PURO själva skulle ha uttryckt det.

Foto, där inget annat anges: PURO

Författare: Johanna Elisabet

Johanna Elisabet Bergström är en Stockholmsbaserad skribent, journalist och resebloggare. Utöver resor arbetar hon bland annat med ämnen som skönhet, hälsa, dryck, mat, design och inredning. På sin fritid älskar Johanna att resa, springa långdistans och läsa, gärna nordiska kriminalromaner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *