Gåsmamman – ny svensk dramathriller

gåsmamman

Idag lanseras den nya svenska dramathrillern Gåsmamman, som kommer att visas på C More under fyra veckor framåt. I korthet är detta en historia om knarkhandel och kriminalitet – och livspusslet för en välbärgad trebarnsmamma. Det handlar helt enkelt om ganska vanliga människor, som nu måste navigera mellan två världar. Mellan gott och ont. Alexandra Rapaport, som även är medproducent, spelar Sonja Ek, som lever ett ganska bekymmersfritt liv med sin familj. Bekymmersfritt, så länge hon inte funderar allt för mycket på var makens pengar kommer ifrån. Plötsligt hamnar Sonja dock i en situation där hon tvingas bli konfronterad med organiserad brottslighet för att säkerställa familjens trygghet.

Jag är jättestolt över den här serien! – Alexandra Rapaport

Jag har fått tjuvkika på de två första avsnitten av Gåsmamman och det är en riktigt bra, obehaglig och stark story som rullas upp. Karaktärerna känns trovärdiga och känslorna flödar medan världen runt familjen Ek helt plötsligt tycks rämna, bit för bit. Den ena händelsen leder till den andra och Sonja hamnar mitt i ett livsfarligt spel, där hon går upp emot både poliser och grovt kriminella. Gränserna mellan vän och fiende blir otydliga och hon vet inte längre vem hon kan lita på.

gåsmamman
Fredrik Ek rör sig i en samhällets gråzon för att sätta guldkant på familjens tillvaro.

Det är en stjärnspäckad rollista, med bland annat Magnus Roosman som Sonjas man Fredrik och Tommy Körberg och Grynet Molvig som hennes frånskilda föräldrar. Regissör är Richard Holm, som även ligger bakom Johan Falk-filmerna.

Gåsmamman Säsong 1 består av 8 avsnitt och har urpremiär den 26 november 2015. Serien kommer att visas med två avsnitt per vecka på C More under fyra veckor framåt och våren 2016 blir den även tillgänglig på Kanal 5.

Författare: Johanna Elisabet

Johanna Elisabet Bergström är en Stockholmsbaserad skribent, journalist och resebloggare. Utöver resor arbetar hon bland annat med ämnen som skönhet, hälsa, dryck, mat, design och inredning. På sin fritid älskar Johanna att resa, springa långdistans och läsa, gärna nordiska kriminalromaner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *