Intervju med Sophie Trelles-Tvede – kvinnan bakom den smarta håraccessoaren Invisibobble

Invisibobble Sophie Trelles Tvede

En hårvänlig, hållbar och hälsofrämjande hårsnodd som även kan användas som trendigt armband? Vad är det jag har missat? Med sin unika spiraldesign och tillverkade i hygienisk polyuretan utmanar Invisibobble standardutbudet av hårsnoddar, vilka ofta sliter onödigt på håret, kan ge huvudvärk och spänningar vid höga uppsättningar, går sönder i tid och otid samt suger upp smuts och väta från omgivningen. Efter att ha testat och älskat de färgglada och stilrena snoddarna blev jag otroligt nyfiken på storyn bakom denna fiffiga skönhetsaccessoar. Här träffar jag därför företagets förtjusande grundare, Sophie Trelles-Tvede, för att prata entreprenörskap, inspiration och utmaningar.

Invisibobble – i några av de fina färgerna.

Hur kom du på idén att starta ett eget företag? Och varför hårsnoddar?

Det var precis då jag hade påbörjat mina studier. Jag hade länge haft problem med huvudvärk och migrän och detta förvärrades när jag satte upp håret, vilket skedde så gott som dagligen, då jag som student oftast befann mig antingen i biblioteket eller på en nattklubb.

En kväll skulle vi gå på ett ”bad taste” party och jag satte upp håret i en hög hästsvans på ena sidan av huvudet, med en gammaldags telefonsladd. För att göra en lång historia kort så somnade jag direkt när jag kom hem efter festen och vaknade dagen därpå med håret kvar i denna hiskeliga frisyr.

Till min stora förvåning märkte jag att jag inte hade någon huvudvärk alls efter tofsen och att håret bara hade blivit minimalt veckat av att ha varit uppsatt med sladden. Efter att ha piggnat till en aning och smält allt detta en liten stund, ringde jag upp min vän Felix, som numera är delägare i företaget, och berättade att jag – om än på ett lite ovanligt sätt – trodde mig ha fått en affärsidé.

Vilken var den största utmaningen med att utveckla din produkt och ditt varumärke?

Det var visserligen viktigt att få just materialet rätt, eftersom det ju är väldigt specifikt och avgörande för snoddarnas funktion. Egentligen var jag dock relativt övertygad om själva produkten och den största utmaningen var istället marknadsföringen: hur kommunicerar ut vi detta till allmänheten? Hårsnoddar som ser ut som telefonsladdar? Det var inte helt enkelt.

Och hur gjorde ni då?

Vi har använt oss en hel del av bloggare och stylister för att via sociala media visa hur man kan använda snoddarna på olika sätt. Dels kan man göra relativt komplicerade uppsättningar och looks, utan hårnålar och värmestyling, dels är de jättesnygga att bära runt handleden, ensamma eller i kombination med andra armband. Vissa av färgerna och kollektionerna har efterhand blivit riktiga samlarobjekt. Dessutom har vi lagt mycket arbete på själva förpackningens design och utformning.

Varifrån hämtar du inspiration för snoddarnas färger?

Vi har hela tiden hållit oss nära modet och dess trender och därför tittar jag mycket på vad olika designers och modemärken gör. Men även lifestyle-trender spelar en stor roll och sedan brukar jag såklart tänka på vad jag själv, som ju väl stämmer in på vår målgrupp, kan tänkas vilja ha. Vi har alltid fyra olika färger i en kollektion – vilka representerar fyra olika typer av tjejer. Kanske vill man även själv vara fyra olika personer – vid fyra olika tillfällen…

Vilket är nästa steg för Invisibobble?

Vi kommer att expandera till att inte längre vara en one product brand, så det kommer att komma lite nyheter inom kort. Sedan vill vi att det ska vara tydligt att Invisbobble inte är enbart en hårsnodd utan mer ett redskap! Vi vill att vår produkt ska finnas hos, och användas av, varje frisör och varje hårstylist. Det är verkligen en mångsidig produkt och man kan till exempel enkelt göra superfina beach waves, ombre-färgningar och balayage med hjälp av Invisibobble.

Författare: Johanna Elisabet

Johanna Elisabet Bergström är en Stockholmsbaserad skribent, journalist och resebloggare. Utöver resor arbetar hon bland annat med ämnen som skönhet, hälsa, dryck, mat, design och inredning. På sin fritid älskar Johanna att resa, springa långdistans och läsa, gärna nordiska kriminalromaner.

En kommentar till “Intervju med Sophie Trelles-Tvede – kvinnan bakom den smarta håraccessoaren Invisibobble”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *