PUROBEACH – en exklusiv oas för avkoppling in style

purobeach Marbella featured

PUROBEACH är beach-cluben för den som vill koppla av i en diskret, lyxig och avspänd miljö och samtidigt ha tillgång till hälsosamma kulinariska höjdpunkter, härliga spa-behandlingar och den ena eller andra välförtjänta paraplydrinken. I våras fick jag äntligen chansen att besöka PUROBEACH Marbella för att få ett smakprov av den omtalade exklusiva livsstilen, som har gjort konceptet berömt och eftertraktat över hela världen.

PUROBEACH Marbella
Njut av en svalkande drink i skuggan medan du låter dagen ha sin gång.

PUROBEACH Marbella är placerad mellan välkända Puerto Banύs (12 km) och den pittoreska före detta fiskebyn Estepona (2 km). Anläggningen ligger vackert belägen på stranden, i anslutning till ett mindre shoppingcenter och en kort promenad från exklusiva Kempinski Hotel Bahia. Utsikten mot Gibraltar och de marockanska Atlasbergen är enastående vacker och vid klart väder kan man mer eller mindre urskilja vad som försiggår på den afrikanska kusten tvärs över Medelhavet.

Gör inte upp några planer för dagen.

Tack vare det speciella klimatet på Solkusten, sträcker sig säsongen för PUROBEACH Marbella ända från april till oktober, vilket gör att många gäster återvänder hit flera gånger per år. Medan högsäsongen erbjuder en riktig sommar-hot spot, med hög stämning och en hel del party, så kan en vistelse under lågsäsongen innebära en välkommen paus i vardagen, där man har möjlighet att ladda batterierna och drömma sig bort.

PUROBEACH Marbella
PUROBEACH Marbella erbjuder fantastisk Medelhavsutsikt mot Gibraltar och de marockanska Atlasbergen. Missa inte den spektakulära solnedgången.

Under de 10 år som har gått sedan öppnandet av den första PUROBEACH, i Palma, har PURO byggt upp ett unikt koncept baserat på den spanska livsstilen, och skapar nu exceptionella semesterupplevelser över hela världen. De eleganta beach clubbarna finns idag, förutom i Palma och Marbella, även i Vilamoura (Portugal), Black Sea (Rumänien), Toscana (Italien), Conrad Dubai (FAE) samt, sedan i våras, i splitter nya PUROBEACH Barcelona. I Palma finns även PURO HOTEL PALMA, som ligger inrymt i ett varsamt renoverat 1800-talspalats, där kräsna jet setare hittar en avspänt exklusiv retreat, långt ifrån den stela stereotypen som ofta förknippas med lyxhotell.

Vi vill finnas på de platser dit resande söker sig för att få inspiration.

Dessutom planeras och förbereds nu för fullt öppningen av ytterligare filialer i Egypten och Förenade Arabemiraten, vilket kommer att ske under hösten 2015. “De lägen och platser vi bestämmer oss för måste vara unika och förstklassiga; och utstråla välmående, balans och positiv energi”, säger Beltran Alvarez de Estrada, VD för PUROBEACH, och berättar vidare att man ständigt jobbar med att utveckla och förbättra konceptet genom att bland annat uppdatera såväl eventkalender som restaurang- och barmenyer och även ta fram och lansera nya CD-skivor – allt för att förgylla och krydda även den vanligaste vardag.

PUROBEACH Marbella
Sand mellan tårna och Medelhavets kluckande vågor bara ett par meter bort.

PUROBEACH Marbella tar verkligen emot oss med öppna armar när vi kommer dit, en synnerligen solig dag i Maj. På anläggningen finns ett mindre spa, vilket erbjuder olika välgörande massagebehandlingar, och även ett stort urval av fräscha gastronomiska alternativ, vilka är speciellt utformade för att passa den avspända och somriga kontexten – såväl vad det gäller ingredienser och tillagning som även portionsstorlekar och servering.

 

 

Rätternas avslappnade upplägg är inspirerat av det härliga 3M-köket: Miami, Marocko och Melbourne, och menyn sträcker sig från fräsch asiatisk beef salad och havsabborre Miami Style till klassiska PURO Burger och sushi från Shiro Restaurant. Det finns även ett stort urval av läskande drycker, som härliga smoothies, husets signature cocktails och givetvis PUROs omfattande sortiment av egna viner.

PUROBEACH Marbella
Välj om du vill inta din måltid vid poolkanten eller i någon av PUROBEACHs restauranger.

Vi tar plats på några av de stilrena och ytterst bekväma solstolar som omger den vackra poolen, vilken med sitt karakteristiska mandalamönster på bottnen utgör en naturlig och karismatisk mittpunkt för anläggningen, och blickar ut över Medelhavet – ett stenkast och en mindre sandstrand bort. Personalen är uppmärksam och väldigt trevlig, samt ständigt angelägna om att uppfylla våra önskemål och svara på frågor. För den som vill röra på sig, annat än genom spontana simturer i poolen, finns även möjlighet till aktiviteter som yoga och paddelsurf.

We don’t want excess.

Det är ännu förmiddag och i bakgrunden hörs soft loungemusik, som sedan kommer att trappas upp under eftermiddagen och kvällen för att anpassa sig till dygnets olika stunder och humör. Musiken spelar en stor roll för PUROBEACH-konceptet och man samarbetar kontinuerligt med erkänt skickliga DJs för att ständigt erbjuda det perfekta bakgrundssoundet på sina anläggningar.

PUROBEACH Marbella
Musiken är en essentiell del av PUROBEACHs koncept och deras namnkunniga DJs tar dig från soft loungemusik på morgonen till de bästa partyhitsen för en fantastisk festkväll.

”Vi vill att PUROBEACH ska ha en mänsklig touch” förklarar PR & Sales Manager Oscar Royo, och förtydligar att hit ska man kunna komma enbart för att slappna av, utan att störas eller känna sig pressad av den show off–kultur, som ibland förknippas med lyxigare beach clubs. Allt är lite lugnare och mer avslappnat. Musiken är mer dämpad – “mer chill out, helt enkelt”.

Alla våra klubbar har sina egna, unika identiteter.

“Gör inte upp några planer för dagen”, säger Beltran Alvarez de Estrada, och förklarar att hela idén bygger på att ge gästen möjlighet att fly verkligheten, med alla dess måsten, och verkligen koppla av – men in style! Beställ en drink för att komma i rätt stämning, boka in dig för en massage, låt dagen ha sin gång och avsluta med att beskåda den spektakulära solnedgången över en härlig middag al fresco.

PUROBEACH Marbella
En bättre dag vid poolen.

Företags- och eventtjänster

Förutom att erbjuda semesterfirare en välkommen oas för avslappning, tillhandahåller PUROBEACH även företags- och evenemangstjänster som till exempel affärsmiddagar, kick-offs, födelsedagar, PR-events, privata fester och bröllop. Det finns stora möjligheter att skräddarsy efter individuella önskemål och därmed få den perfekta inramningen för en speciell dag.

PUROBEACH Marbella
Svårslagen inramning för produktlanseringar och andra företagsevent. Här ser man tydligt det karakteristiska mandalamönstret på bottnen av poolen.
PUROBEACH Marbella
En fantastisk lokal för ditt livs största dag.
PUROBEACH Marbella
Härlig ambiance för såväl födelsedagsbarn som bröllopspar.

För mer information om bokning och priser, privat som företag, kontakta det härliga PUROBEACH-teamet.

Författare: Johanna Elisabet

Johanna Elisabet Bergström är en Stockholmsbaserad skribent, journalist och resebloggare. Utöver resor arbetar hon bland annat med ämnen som skönhet, hälsa, dryck, mat, design och inredning. På sin fritid älskar Johanna att resa, springa långdistans och läsa, gärna nordiska kriminalromaner.

4 reaktioner till “PUROBEACH – en exklusiv oas för avkoppling in style”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *