DAY Birger et Mikkelsen öppnar flaggskeppsbutik i Biblioteksstan – Intervju med Keld Mikkelsen

Day Birger et Mikkelsen

Det har varit lite tyst runt danska prêt à porter-märket DAY Birger et Mikkelsen ett tag nu; men sedan mitten av april kan Stockholmarna äntligen glädja sig åt en ny, tjusig flaggskeppsbutik på Mäster Samuelsgatan i Biblioteksstan.

Sverige är ett coolt land! – Keld Mikkelsen

Lokalen är inredd helt av DAY Birger et Mikkelsens eget inredningsteam och flera av möblerna och detaljerna är specialtillverkade, vilket gör att den karakteristiska, avspänt lyxiga DAY Birger et Mikkelsen-känslan riktigt genomsyrar hela rummet. Jag blev nyfiken och fick chansen att ställa några frågor till en av märkets grundare, Keld Mikkelsen.

Hur kommer det sig att ni väljer att öppna flaggskeppsbutik i Stockholm just nu?

DAY utvecklas väldigt positivt just nu, dels vad det gäller kreativ produktutveckling men även inom expansion och butiksöppningar. Sverige är ett topp-viktigt land för DAY-paraplyet och ska därför vara med i denna utveckling redan från början.

Vad betyder den svenska marknaden för DAY Birger et Mikkelsen? 

1998 var Sverige det första landet i världen att ge DAY Birger et Mikkelsen ett positivt mottagande och det kommer vi aldrig att glömma. Dessutom är Sverige ett coolt land som vi som varumärke självklart gärna vill lyckas bra i!

Kan du berätta lite om hur ni har tänkt runt inredning och styling av lokalen?

Tanken med butiken är att framhäva DAY Birger et Mikkelsen som ett premiummärke; och här har Le Corbusiers unika sätt att blanda olika material, ytor och strukturer varit till stor inspiration vid inredning av lokalen. Dessutom finns det ett etniskt element, som kommer mycket från väggpanelerna – med vår logotyp på. Och denna blandning gör hela känslan i inredningen väldigt speciell.

Vem är, enligt dig, DAY Birger et Mikkelsen-kvinnan? Hurdan är hon och hennes stil?

Hennes stil är först och främst avspänd. Hon är runt 30 och är intresserad av internationella modetrender. Däremot låter hon sig inte styras av vad man “bör” ha på sig, utan klär sig som hon har lust till.

Kommer ni att ta upp er populära herrlinje igen? Vad blir annars nästa steg?

Vår herrlinje kommer med säkerhet att återuppstå. Vi har idéer, ett namn, en plan och framförallt lusten men just nu är det ett par andra saker som kommer att gå före. 2NDDAY, som enligt oss verkligen har något att tillföra den skandinaviska marknaden, behöver få full uppmärksamhet, vilket vi gärna ger den. Dessutom går det riktigt bra för DAY ET, en accessoarlinje som bara under förra året sålde mer än 300 000 väskor. Så vi har fullt upp för ögonblicket!

Foto: Michaëla Hemgren

Författare: Johanna Elisabet

Johanna Elisabet Bergström är en Stockholmsbaserad skribent, journalist och resebloggare. Utöver resor arbetar hon bland annat med ämnen som skönhet, hälsa, dryck, mat, design och inredning. På sin fritid älskar Johanna att resa, springa långdistans och läsa, gärna nordiska kriminalromaner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *